Sedinta foto de nou nascut

Griji, temeri, intrebari, emotii, fericire, implinire si... sigur, mai poti completa si tu. Sunt acele emotii pe care le ai cand urmeaza sa devii mama, nu ? Iar cand vine vorba si despre amintirile celui mic, din primele lui zile de viata, cu siguranta vin si mai multe intrebari. Am incercat aici sa raspund celor mai intalnite intrebari legate de fotografia de nou-nascut.

Cand facem programarea pentru sedinta foto de nou-nascut ?

Este bine sa facem programarea inca din timpul sarcinii, in ultimul trimestru de sarcina. Este o programare de principiu, bebelusul va intampina cand este pregatit ! 

Cand se realizeaza sedinta foto ?

Sedinta foto a nou-nascutului se realizeaza in primele 10 zile de la nastere. Cand este atat de mic, doarme mai mult, este inca foarte flexibil, are inca acea pozitie fetala, poate sta in cele mai dulci pozitii.

Mai sunt cateva motive pentru care este recomandat sa facem sedinta foto atat de devreme: colicii, puseul de crestere. Cand bebelusul are un puseu de crestere, de regula in a doua saptamana de viata, apoi pe la 4 si la 6 saptamani, devine mai agitat, vrea sa manance mai des, are perioade mai scurte de somn, plange neconsolat. Iar colicii, acele perioade de plans puternic si continuu fara o cauza evidenta si greu de potolit care apar incepand cu a doua saptamana de viata. Sunt multe teorii cu privire la colici, cert este ca, exista, iar unii copii sunt afectati sever.

Asa ca, faceti programarea inca din timpul sarcinii, cele 10 zile trec repede. Sunt doar cateva zile de la venirea acasa din maternitate in care el poate avea o sedinta foto cu rezultate minunate !

Unde se realizeaza sedinta foto ?

Sedinta foto o vom face la studio. Mediul este optim, caldura este asigurata, plus ca bebelusul tau beneficiaza de toata recuzita specifica, atent aleasa si ingrijita !

Cat dureaza sedinta foto ?

De obicei, timpul alocat pentru sedinta foto este intre 2 si 3 ore. Pare destul de mult, dar sa ne gandim, bebe trebuie hranit, schimbat si adormit. De obicei nu insist mai mult de 3 ore, totul se desfasoara in ritmul bebelusului, el ne dicteaza cand ne oprim, el ne spune in ce pozitii se simte confortabil si in care nu.

Mai vreau sa punctez un aspect, este foarte important ca voi, parintii, sa fiti relaxati in timpul sedintei foto. Cu cat aveti mai multe temeri, griji, intrebari, sunteti agitati, cu atat toate acestea se transmit nou-nascutului prin atingere, tonul vocii. Stiu, este greu, mai ales daca sunteti la primul copil.

Sfatul meu: relaxati-va ! cu parinti relaxati sedinta foto poate decurge normal si cu siguranta ajungem la rezultatele dorite mult mai repede.

Am incercat sa raspund catorva dintre intrebarile voastre. Daca am ratat ceva, va astept cu intrebari la contact@newlifephotography.ro

Am pentru voi amintiri de neuitat !

Ne vedem pe Facebook!

Aboneaza-te la newsletter!