Cum pastram fotografiile !

14.06.2018

“Fotografia este o oglindă înzestrată cu memorie”- Hacob Paronian

Amintirile sunt cele mai de preț cadouri pe care ni le poate face viața. Ele ne arată evoluția personală, dar și rostul pe care am reușit să ni-l croim, în drumul nostru prin lume. Amintirile sunt cele care ne definesc și ne diferențiază ca indivizi, creionându-ne propriile povești. Iar ele, de cele mai multe ori se păstrează intacte, în fotografii.

Ne place să răscolim printre ele, din când în când. Sau, chiar să le privim zilnic, rememorând cele mai fericite momente din viața noastră. Ne place să știm despre noi, să ne privim în oglinda trecutului zâmbind discret, atunci când, odată cu momentul imortalizat în fotografie, ne amintim și alte detalii precum vestea primei sarcini, prima privire “complice”, prima atingere sau primul sărut, noaptea balului de absolvire sau cererea în căsătorie.

Dar, oare cum e mai bine să păstrăm toate aceste amintiri? Închise în cutii de carton, ferite de umezeală, ele se estompează în timp, lăsând în urmă evoluția umană. Formatele digitate din zilele noastre permit stocarea a mii de fotografii, dar pe care, de cele mai multe ori le lăsăm pradă uitării în folderele în care le-am pus.

ALBUMELE FOTO – o variantă de luat în calcul

O bună soluție însă o reprezintă albumele fotografice personalizate. Găsim astăzi o multitudine de modele, pentru toate gusturile: unele lucrate în piele, altele chiar cu coperte metalice, care să poată păstra cu grijă amintirile prețioase. Recomandat ar fi să alegem un model de album care ne reprezintă.

Filele albumelor personalizate și realizate chiar manual pot fi din diverse materiale, de la cele sintetice, până la foi care imită papirusul. Modul de păstrare al fotografiilor poate fi clasic, cu buzunar” pentru fiecare fotografie în parte, sau există varianta de carte, în care fotografiile sunt direct imprimate pe file.

TABLOURILE – poezie tăcută

“Cele mai bune fotografii pe care le avem se găsesc în mințile noastre. Sunt acolo, undeva, pur și simplu… și reprezintă arhiva noastră personală. Nimeni nu o poate atinge… nimeni nu o poate vedea” - Massimo Conti

Suntem creatorii propriilor amintiri, iar cele mai bune lăcașuri în care le păstrăm sunt propriile minți. Pentru mulți dintre noi, însă, amintirile sunt cadouri de pus în ramă. Atunci când dorim să bucurăm sufletele celor din jur, le oferim cele mai prețioase momente ale lor, puse în rame. Tablourile sunt expresia clară a momentelor prețioase care ne sunt dragi și pe care dorim să le păstrăm și rememorăm cât mai des, precum versurile unui poem învățat în primii ani de viață și care nu se uită niciodată.

Fie că vorbim de formatele mici, pentru birou și care ne păstrează conectați în orice clipă la cei dragi, ori ramele impozante atârnate pe perete, în colaje sau fotografii singulare, aceste suporturi pentru amintirile noastre nu sunt altceva decât expresia unei dorințe de a aduce cât mai des, în prezent, momentele importante pentru noi.

Bebelușul a gângurit pentru prima dată, iar fotograful a fost acolo să apese pe declanșatorul aparatului. Viitorul soț a îngenunchiat în restaurantul nostru preferat, exprimându-și dorința de a ne uni destinele. Aproape nevăzut, fotograful a surprins toată bucuria momentului, acea clipă plină de emoție, în care, un singur cuvânt ne-a trasat un alt destin: DA!

“Fotografia este o poveste pe care am eșuat să o spunem în cuvinte” - Destin Sparks

Toate aceste momente stau mărturie unei vieți împlinite, oriunde în jurul nostru, indiferent de suportul pe care au fost prinse. Ele rămân în memoria noastră, alături de ochiul vigilent al fotografului, însoțindu-ne, pas cu pas, prin prezent, spre viitor! Suntem, așa cum suneam într-un alt material, Secretele fotografiei, suma secretelor noastre: acele inflexiuni nevăzute ale sufletului, bine ascunse sub măștile bucuriei, exaltării, extazului sau a celei mai fericite clipe, transpuse toate, într-o fotografie.

Haideți să le facem memorabile, împreună!Comentariul a fost trimis. Acesta va fi afisat pe site dupa aprobare.

Ne vedem pe Facebook!

Aboneaza-te la newsletter!